Καλοκαίρι στο Καλειδοσκόπιο. Summer Camp 2023.

Το Καλειδοσκόπιο για έκτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνει μια διαφορετική, εναλλακτική θερινή Κατασκήνωση με ολοκληρωμένα προγράμματα δημιουργικής έκφρασης και δραστηριοποίησης. Για πρώτη χρόνια φέτος τα παιδιά δυο φορές την εβδομάδα θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν το παιχνίδι τους σε εξωτερικό χώρο και να έρθουν σε επαφή με τη φύση.

Το πρόγραμμα είναι διαμορφωμένο σε εβδομαδιαίους κύκλους με διαφορετική θεματική κάθε φορά, γεμάτη δράση, παιχνίδι, δημιουργία και επικοινωνία.
Μία μοναδική καλοκαιρινή εμπειρία για δημιουργική απασχόληση, παιχνίδι και ψυχαγωγία περιμένει τα παιδιά ηλικίας 5-12 ετών, Δευτέρα – Παρασκευή, 8:00 έως 16:00, από τις 19 Ιουνίου έως τις 11 Αυγούστου.

Για 8 εβδομάδες το Καλειδοσκόπιο διοργανώνει ένα πλούσιο διαδραστικό πρόγραμμα  μέσα στο καλοκαίρι βασισμένο στις τεχνικές του θεατρικού παιχνιδιού.  Τα παιδιά παράλληλα θα γνωρίσουν και άλλες δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα  στο Καλειδοσκόπιο όπως, τα Εικαστικά, η Μουσικοκινητική Αγωγή Orff, τα Παιχνίδια Σωματικής Έκφρασης και το Messy Play.
Περιλαμβάνει 8 περιόδους, με διαφορετικές θεματικές ανά εβδομάδα:

«Παιχνίδι και Τέχνες» Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις παραστατικές τέχνες (θέατρο, χορό, αυτοσχεδιασμό κα.)  μέσα από παιχνίδια ρόλων και τεχνικές του Θεατρικού Παιχνιδιού.

«Οι πειρατές των Θαλασσών» Δύο καράβια. Το ένα με τους “καλούς” πειρατές και το άλλο με τους “κακούς”. Ένας κιτρινισμένος χάρτης που οδηγεί σ’ έναν πολύ καλά  κρυμμένο θησαυρό. Οι προφητείες του Μπλε Παπαγάλου ότι κάποιοι θα καταλήξουν στη θάλασσα παρέα με τους καρχαρίες θα βγουν αληθινές? Ποιο Καράβι, άραγε,  θα καταφέρει να βρει τον χάρτη και να φτάσει πρώτο στον κρυμμένο θησαυρό?

«Το ταξίδι των Θεών Του Ολύμπου» Οι Θεοί του Ολύμπου αποφάσισαν για πρώτη φορά στη ζωή τους να αφήσουν τον Όλυμπο και να βγουν στον έξω κόσμο. Οι άνθρωποι όμως δεν μπόρεσαν να συνεννοηθούν με τους Θεούς. Τους θεωρούν περίεργους , σχεδόν τρελούς και αποφασίζουν να τους κλείσουν στο τρελοκομείο. Θα καταφέρουν οι Θεοί να αποδράσουν και να γυρίσουν στον Όλυμπο;

«Ένας νέος κόσμος» Ένα παιδί βρίσκει τυχαία ένα ζευγάρι κιάλια και αποφασίσει να ανεβαίνει στην ταράτσα του σπιτιού του και να τα δοκιμάσει. Είναι πρωί και ο ήλιος λάμπει.  Μέσα από τα κιάλια βλέπει ένα σωρό περίεργα πράγματα. Βλέπει καράβια στον ουρανό και αεροπλάνα στη θάλασσα. Πουλιά να κολυμπούν και ψάρια να πετούν. Ένας νέος κόσμος παρουσιάζεται μπροστά του και αποφασίζει να ζήσει μέσα σε αυτόν… Πως θα είναι αυτοί οι νέοι άνθρωποι που καλείται να συναναστραφεί μαζί τους;

«Παραμυθένια Πλάσματα» Ήρθε η μεγάλη μέρα όπου Νεράιδες, Ξωτικά, Τρομεροί Δράκοι, Νάνοι και Μονόκεροι  θα συναντηθούν στον πελώριο βουνό. Εκεί θα πρέπει να αποφασίσουν ποιος θα  είναι αυτός που θα κυβερνήσει στον λόφο που ζουν όλοι μαζί. Ποιος θα υπερισχύσει ; Οι Νεράιδες και τα ξωτικά με τα μαγικά τους φίλτρα, οι Τρομεροί Δράκοι με τις φλόγες, οι Νάνοι με τα μαγικά τους ή οι Μονόκεροι με το Ουράνιο Τόξο τους….;

«Η ιστορία των Παιχνιδιών» Μια παρέα παιχνιδιών, προσποιείται ότι είναι άψυχα αντικείμενα μπροστά στους ανθρώπους, αλλά μόλις λείψει η ανθρώπινη παρουσία ζωντανεύουν και μετουσιώνονται σε μια δομημένη κοινωνία όπου το κάθε παιχνίδι έχει τη θέση και το ρόλο του. Τα παιδιά καλούνται να δημιουργήσουν το δικό τους παιχνίδι-ήρωα, να το ζωντανέψουν και να δημιουργήσουν μια δική τους κοινωνία.

«Η Χώρα με τους παράξενους ανθρώπους» (Βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Νικόλα Ανδρικόπουλου.)  Η ζωή του γινόταν κάθε μέρα όλο και πιο δύσκολη. Από τη δουλειά του τον έδιωξαν γιατί ήταν διαφορετικός. Από τα μαγαζιά τον έδιωχναν γιατί ήταν διαφορετικός. Στις συγκοινωνίες δεν τον δέχονταν γιατί ήταν διαφορετικός. Οι φίλοι του έπαψαν να τον κάνουν παρέα γιατί ντρέπονταν που ήταν διαφορετικός. Κι αυτός ρωτούσε τον εαυτό του: Τώρα πρόσεξαν ότι είμαι διαφορετικός; Πρέπει να γίνω ένας ίδιος μες στους ίδιους;

«Τα δίχτυα του Ψαρά» Ένας ψαράς ρίχνει τα δίχτυα του στη θάλασσα. Δεν ξέρει όμως πως στο βυθό της κατοικεί μια γοργόνα που τρομάζει όλα τα ψάρια με τα φτερνίσματά της! Τι θα συμβεί, άραγε, όταν το καταλάβει….. Πως είναι ο βυθός που θα δει όταν θα αποφασίσει να βουτήξει για να δει τι συμβαίνει μέσα σε αυτόν και τα δίχτυα του είναι πάντα άδεια;

Ημερομηνίες:
19 Ιουνίου – 23 Ιουνίου,
26 Ιουνίου – 30 Ιουνίου,
3 Ιουλίου – 7 Ιουλίου,
10 Ιουλίου – 14 Ιουλίου,
17 Ιουλίου – 21 Ιουλίου,
24 Ιουλίου – 28 Ιουλίου,
31 Ιουλίου – 4 Αυγούστου και
7 Αυγούστου – 11 Αυγούστου.

Μέρες και ώρες: Δευτέρα – Παρασκευή, από τις 8:00  έως τις 16:00
Για παιδιά από 5 έως 12 ετών

Δείτε προηγούμενα Camp και κάντε κράτηση εδώ: https://www.kaleidoskopio.edu.gr/camp/

Πληροφορίες / Κρατήσεις στο Καλειδοσκόπιο
Δευτέρα – Παρασκευή: 9:00 – 14:00 & 17:00 – 20:00
Τηλ. 213 0454929
Email: [email protected]
Διοργάνωση: Καλειδοσκόπιο

Σχεδιασμός προγράμματος: Μυσίρη Χριστίνα

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΕΔΩ

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis.