Η φιλοσοφία μας

Το Καλειδοσκόπιο είναι ένας καλλιτεχνικός τόπος συνάντησης παιδιών και ενηλίκων που στόχο έχει την ελεύθερη έκφραση μέσα από κάθε μορφή τέχνης. Το θεατρικό παιχνίδι, τα εικαστικά, η μουσικοκινητική, η φωτογραφία, το θέατρο σκιών, η δραματοποιημένη αφήγηση παραμυθιών και το θέατρο κούκλας είναι κάποιες από τις δημιουργικές δραστηριότητες του καλειδοσκοπίου που προάγουν τον πολιτισμό. Κύριος στόχος τους είναι οι συμμετέχοντες να μπορούν να εκφραστούν και να καλλιεργηθούν μέσα σ’ ένα κλίμα ευχάριστο και ψυχαγωγικό.

Τα εργαστήρια των παιδιών & εφήβων κάθε φορά σκοπό θα έχουν να ενισχύουν την εκφραστικότητα και τις δεξιοτεχνίες τους καθώς και να τα βοηθούν να κοινωνικοποιηθούν σ’ ένα περιβάλλον που τους επιτρέπει να δημιουργούν, να προσπαθούν ξανά και ξανά, χωρίς να φοβούνται ότι αξιολογούνται, ελέγχονται ή κινδυνεύουν να απορριφθούν.

Στις δράσεις των ενηλίκων δεκτοί είναι όλοι, ανεξαιρέτως ηλικίας, αρκεί να έχουν διάθεση να βγάλουν προς τα έξω το παιδί που κρύβουν μέσα τους. Το μόνο που χρειάζεται είναι διάθεση για χαλάρωση , δημιουργία και εξερεύνηση.