Summer Camp στο Καλειδοσκόπιο.

Το Καλειδοσκόπιο για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνει μια διαφορετική και απόλυτα προσαρμοσμένη στις ανάγκες της εποχής Κατασκήνωση Μέσα στην Πόλη με ολοκληρωμένα προγράμματα δημιουργικής έκφρασης και δραστηριοποίησης. Λαμβάνοντας υπόψιν μας την δύσκολη και μοναχική περίοδο που πέρασαν τα παιδιά όλο αυτό το διάστημα και την εντονότερη ανάγκη τους για παιχνίδι, επικοινωνία και συναναστροφή καταλήξαμε σ’ ένα πρόγραμμα ακόμα πιο διαδραστικό. Σ’ ένα πρόγραμμα που θα πλαισιώνεται καθημερινά με κλασσικά παιχνίδια, τα οποία τα παιδιά κλεισμένα στο σπίτι «ξέχασαν» να παίζουν και με θεματικές βδομάδες βασισμένες στο θεατρικό παιχνίδι και στη χαρά του μαζί.

Και στο φετινό Summer Camp η προστασία της υγείας και της ασφάλειας των παιδιών αποτελεί την απόλυτη προτεραιότητά μας. Ο χώρος μας είναι σχεδόν 200 τετραγωνικά μέτρα, χωρίζεται σε δύο κυρίως τμήματα, ευάερα και ευήλια.

  • Μία μοναδική καλοκαιρινή εμπειρία για δημιουργική απασχόληση, παιχνίδι και ψυχαγωγία περιμένει τα παιδιά ηλικίας 5-12 ετών, Δευτέρα – Παρασκευή, 8:00 έως 14:00 και με δυνατότητα διεύρυνσης ωραρίου μέχρι τις 17:00, από τις 28 Ιουνίου έως τις 6 Αυγούστου.

Για 6 εβδομάδες το Καλειδοσκόπιο διοργανώνει ένα πλούσιο διαδραστικό πρόγραμμα  μέσα στο καλοκαίρι βασισμένο στις τεχνικές του θεατρικού παιχνιδιού.  Τα παιδιά παράλληλα θα γνωρίσουν και άλλες δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα  στο Καλειδοσκόπιο όπως  Εικαστικά, Μουσικοκινητική  Αγωγή Orff, Παιχνίδια σωματικής έκφρασης και messy play.

Περιλαμβάνει  έξι  περιόδους, με διαφορετικές θεματικές  ανά εβδομάδα: 

 «Παιχνίδι και Τέχνες» Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις παραστατικές τέχνες (θέατρο, χορό, αυτοσχεδιασμό κα.)  μέσα από παιχνίδια ρόλων και τεχνικές του Θεατρικού Παιχνιδιού.

«Οι δικοί μας Υπερήρωες» Ένας μεγάλος μετεωρίτης κατευθύνεται στη γη με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Λίγες ώρες απομένουν πριν την καταστροφή της. Οι γνωστοί Υπερήρωες δε μπορούν να κάνουν τίποτα. Καλούν τα παιδιά σε έκτακτο συμβούλιο και τους ζητούν να σώσουν την ανθρωπότητα. Θα τα καταφέρουν; Θα μπορέσουν τα παιδιά να δημιουργήσουν νέους υπερήρωες με διαφορετικές υπερφυσικές ικανότητες με πρωταρχικό τους στόχο να σώσουν τον κόσμο από το κακό.

«Ο Πειρατής του Βυθού»  Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε ένας πειρατής που τον έλεγαν Ζανίμ. Ζούσε στο Βυθό της θάλασσας. Μέσα στο Ναυάγιο. Εκεί έκρυβε ένα μυστικό και έναν χάρτη μαγικό. Έψαχνε, λοιπόν, να βρει ένα καράβι γα να μπορέσει να πάει σε αυτό το μέρος που έδειχνε ο μαγικός χάρτης. Όμως ένας Δράκος που κρυβόταν τον εμπόδιζε καίγοντας κάθε καράβι που περνούσε να τον βοηθήσει με τη φωτιά που έβγαζε από το στόμα του. Θα καταφέρουν τα παιδιά να βοηθήσουν τον Πειρατή Ζανίμ φτιάχνοντας ένα δικό τους καράβι που δεν καίγεται από τις φλόγες του Δράκου; Θα ανακαλύψουν τι κρύβει ο μαγικός χάρτης;  Και αν τελικά τον ανακαλύψουν που θα τους οδηγήσει……

«Παιχνίδι Κρυμμένου Θησαυρού » Ένας φύλακας ενός μοναδικού θησαυρού που κανείς δεν γνωρίζει την ύπαρξή του, θέλει να τον αποκαλύψει σε κάποιον άξιο εμπιστοσύνης, που θα μπορέσει να τον διαφυλάξει τόσο καλά, όσο εκείνος. Όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Για να μπορέσει να γίνει κάποιος ο καινούργιος φύλακας του θησαυρού θα πρέπει να τον ανακαλύψει μόνος του  ακολουθώντας τα στοιχεία που του έχει αφήσει. Δυο ομάδες, ένα μπαούλο, ένας κρυμμένος θησαυρός και έξι στοιχεία….. Και η περιπέτεια ξεκινά…….

«Το Μαγικό Σχολείο» Στην άκρη του κόσμου υπάρχει ένα διαφορετικό σχολείο. Ένα σχολείο, στο οποίο τα παιδιά διδάσκονται τις απαραίτητες δεξιότητες για την επιτυχία στον κόσμο των μάγων. Μαγικά, ξόρκια, σκούπες που πετούν και πολλά άλλα που χρειάζεται ένας μάγος θα τα βρουν τα παιδιά μέσα σε αυτό το διαφορετικό σχολείο. Ποιος μάγος θες να είσαι; Αυτός που όταν βγει από το σχολείο θα βοηθήσει τους άλλους ή αυτός που με τα μαγικά φίλτρα του θα δημιουργεί προβλήματα;

 «O κύκλος των χαμένων παιχνιδιών» Παλιά παραδοσιακά παιχνίδια θα ζωντανέψουν σ’ ένα διαφορετικό λούνα παρκ. Αγώνες με εμπόδια, παιχνίδια ευστοχίας, κινητικές δεξιότητες, κυνήγι θησαυρού, τσουβαλοδρομίες, κουταλοδρομίες, μπαλονοδρομίες, παιχνίδια με κορδέλες και στεφάνια, χούλα χούπ, τυφλό περπάτημα και πολλά άλλα.

INFO

“Κατασκήνωση στην Πόλη”  Καλειδοσκόπιο 2021 

*28 Ιουνίου – 2 Ιουλίου, 5 Ιουλίου – 9 Ιουλίου, 12 Ιουλίου – 16 Ιουλίου, 19 Ιουλίου – 23 Ιουλίου, 26 Ιουλίου – 30 Ιουλίου & 2 Αυγούστου – 6 Αυγούστου  

*Δευτέρα – Παρασκευή, από τις 8:00  έως τις 14:00

*Δυνατότητα Διεύρυνσης Ωραρίου έως τις 17:00

*Για παιδιά από 5 έως 12 ετών

Πληροφορίες / Κρατήσεις στο Καλειδοσκόπιο

Δευτέρα – Παρασκευή: 9:00 – 14:00 & 17:00 – 20:00
Τηλ. 213 0454929
Email: [email protected]

Διοργάνωση: Καλειδοσκόπιο

Σχεδιασμός προγράμματος: Μυσίρη Χριστίνα

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΕΔΩ

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis.

    [recaptcha size:compact]