Summer Camp στο Καλειδοσκόπιο.

Το Καλειδοσκόπιο για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνει μια διαφορετική και απόλυτα προσαρμοσμένη στις ανάγκες της εποχής Κατασκήνωση Μέσα στην Πόλη με ολοκληρωμένα προγράμματα δημιουργικής έκφρασης και δραστηριοποίησης. Τα προγράμματα αυτά δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά να αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους και να ζήσουν καινούργιες εμπειρίες παρέα με παλιούς και καινούργιους φίλους. Λαμβάνοντας υπόψιν μας την ανάγκη των παιδιών για παιχνίδι, επικοινωνία και συναναστροφή, καταλήξαμε σ’ ένα πρόγραμμα ακόμα πιο διαδραστικό, που θα πλαισιώνεται καθημερινά με κλασσικά παιχνίδια και με θεματικές βδομάδες βασισμένες στο θεατρικό παιχνίδι και στη χαρά του μαζί.

Και στο φετινό Summer Camp η προστασία της υγείας και της ασφάλειας των παιδιών αποτελεί την απόλυτη προτεραιότητά μας. Ο χώρος μας είναι σχεδόν 200 τετραγωνικά μέτρα, χωρίζεται σε δύο κυρίως τμήματα, ευάερα και ευήλια.

  • Μία μοναδική καλοκαιρινή εμπειρία για δημιουργική απασχόληση, παιχνίδι και ψυχαγωγία περιμένει τα παιδιά ηλικίας 5-12 ετών, Δευτέρα – Παρασκευή, 8:00 έως 16:00, από τις 16 Ιουνίου έως τις 5 Αυγούστου.

Για 7 εβδομάδες το Καλειδοσκόπιο διοργανώνει ένα πλούσιο διαδραστικό πρόγραμμα  μέσα στο καλοκαίρι βασισμένο στις τεχνικές του θεατρικού παιχνιδιού.  Τα παιδιά παράλληλα θα γνωρίσουν και άλλες δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα  στο Καλειδοσκόπιο όπως  Εικαστικά, Μουσικοκινητική  Αγωγή Orff, Παιχνίδια σωματικής έκφρασης και Messy Play.

Περιλαμβάνει εφτά περιόδους, με διαφορετικές θεματικές ανά εβδομάδα: 

«Παιχνίδι και Τέχνες» Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις παραστατικές τέχνες (θέατρο, χορό, αυτοσχεδιασμό κ.α.)  μέσα από παιχνίδια ρόλων και τεχνικές του Θεατρικού Παιχνιδιού.

«Παιχνίδι Κρυμμένου Θησαυρού» Κάθε μέρα ένα διαφορετικό και ανατρεπτικό παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού θα λαμβάνει χώρα μέσα στην αίθουσα με κύριο στόχο τη χαρά, το μυστήριο, την αγωνία, τον προβληματισμό, την αναζήτηση των πληροφοριών και τη γνώση μέσα από το παιχνίδι. Το έπαθλο ή ο θησαυρός αποτελεί την επιβράβευση της προσπάθειας και όχι τον αυτοσκοπό.

«Ιστορίες Μυστηρίου» Μια εβδομάδα γεμάτη μυστήριο, κατά την διάρκεια της οποίας θα συμβεί κάτι αναπάντεχο! Τα παιδιά ως εξαιρετικοί ντετέκτιβς χρειάζεται  να αξιολογήσουν τα αποδεικτικά στοιχεία, να λύσουν γρίφους και να ανακρίνουν τους υπόπτους. Θα μπορέσει, άραγε, το αστυνομικό δαιμόνιο των παιδιών να λύσει το μυστήριο και να ξεσκεπάσει τον ένοχο;

«Ξενοδοχείο για Τέρατα» Αυτή την εβδομάδα θα ανοίξουν οι πόρτες του πιο καλά κρυμμένου ξενοδοχείου όλων των εποχών, στο οποίο η παρουσία ενός κοινού θνητού κάθε άλλο παρά ευπρόσδεκτη είναι. Το Ξενοδοχείο για Τέρατα διευθύνει ο Δράκουλας, ο οποίος προσπαθεί  να εξασφαλίσει για αυτόν και τα υπόλοιπα τέρατα πολύτιμες στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης μακριά από το αφόρητο και επικίνδυνο ανθρώπινο είδος. Όμως, το ιδανικό αυτό σκηνικό κινδυνεύει να καταρρεύσει εξαιτίας της παρουσίας ενός θνητού, ο οποίος ανακαλύπτει εντελώς τυχαία το θέρετρο και αποφασίζει να περάσει εκεί ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο. Και….. μια αστεία περιπέτεια ξεκινά……

«Το Μαγικό Σχολείο» Στην άκρη του κόσμου υπάρχει ένα διαφορετικό σχολείο. Ένα σχολείο, στο οποίο τα παιδιά διδάσκονται τις απαραίτητες δεξιότητες για την επιτυχία στον κόσμο των μάγων. Ξόρκια, σκούπες που πετούν, μαγικά  και πολλά άλλα που χρειάζεται ένας μάγος θα τα βρουν τα παιδιά μέσα σε αυτό το διαφορετικό σχολείο. Ποιος μάγος θες να γίνεις βγαίνοντας από αυτό το σχολείο; Τι μαγικά θα επιλέξεις να κάνεις; Μια εβδομάδα γεμάτη μαγεία και αναζήτηση του ποιος θέλω να είμαι….

«Το όνειρο του σκιάχτρου» Μια βδομάδα αφιερωμένη στο ομώνυμο έργο του Ευγένιου Τριβιζά. Τα παιδαγωγικά μηνύματα του μαγευτικού αυτού έργου είναι πολλά και ουσιαστικά. Με διασκεδαστικό και αυθόρμητο τρόπο προβάλλονται θεμελιώδεις έννοιες όπως η αγάπη, η πίστη, η δύναμη της θέλησης, η φιλία, η ομαδικότητα, η απολύτρωση και η ελευθερία. “Σε ένα λιβάδι με καλαμπόκια βρίσκεται στημένο ένα ονειροπόλο σκιάχτρο που το όνειρο του είναι κάποτε να ελευθερωθεί και να πετάξει ψηλά και μακριά, όπως τα πουλιά. Επειδή θαυμάζει τα πουλιά που πετούν ελεύθερα στον ουρανό, δεν θέλει να τα τρομάζει αλλά προσπαθεί να δημιουργήσει φιλίες μαζί τους. Όμως αυτό που κάνει είναι ένα σοβαρό παράπτωμα, γιατί αρνείται το ρόλο και τα καθήκοντα που του έχουν καθορίσει. Οι άνθρωποι αποφασίζουν να δικάσουν και να τιμωρήσουν το ανυπάκουο σκιάχτρο. Σ’ αυτή την περιπέτεια όμως, βρίσκει βοηθούς και συμπαραστάτες τα πουλιά.” 

«O κύκλος των χαμένων παιχνιδιών» Παλιά παραδοσιακά παιχνίδια θα ζωντανέψουν σ’ ένα διαφορετικό λούνα παρκ. Αγώνες με εμπόδια, παιχνίδια ευστοχίας, κινητικές δεξιότητες, κυνήγι θησαυρού, τσουβαλοδρομίες, κουταλοδρομίες, μπαλονοδρομίες, παιχνίδια με κορδέλες και στεφάνια, χούλα χούπ, τυφλό περπάτημα και πολλά άλλα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

“Κατασκήνωση στην Πόλη”  Καλειδοσκόπιο 2022 

– 20 Ιουνίου – 24 Ιουνίου, 27  Ιουνίου – 1 Ιουλίου,  4  Ιουλίου – 8 Ιουλίου, 11 Ιουλίου – 15 Ιουλίου, 18 Ιουλίου – 22 Ιουλίου, 25 Ιουλίου –  29 Ιουλίου & 1 Αυγούστου – 5 Αυγούστου

Δευτέρα-Παρασκευή, από τις 8:00  έως 16:00

Για παιδιά από 5 έως 12 ετών

Πληροφορίες / Κρατήσεις στο Καλειδοσκόπιο

Δευτέρα – Παρασκευή: 9:00 – 14:00 & 17:00 – 20:00
Τηλ. 213 0454929
Email: [email protected]

Διοργάνωση: Καλειδοσκόπιο

Σχεδιασμός προγράμματος: Μυσίρη Χριστίνα

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΕΔΩ

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis.