Κατασκευές και Χειροτεχνήματα

Σκοπός αυτής της δραστηριότητας είναι ο πειραματισμός των μικρών παιδιών με τις χειροτεχνίες. Με υλικά που παρέχονται από το Καλειδοσκόπιο, τα παιδιά παίζουν δημιουργικά, καλλιεργώντας τη φαντασία τους και μαθαίνουν μέσω των κατασκευών τους να δίνουν προσοχή στη λεπτομέρεια και να εξασκούν την παρατηρητικότητά τους.

Θεατρικό Παιχνίδι

Στα εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα μέσα από παιχνίδια ρόλων, αυτοσχεδιασμούς, μεταμορφώσεις και άλλες τεχνικές να εκφραστούν, να απελευθερώσουν τη φαντασία τους, να κοινωνικοποιηθούν, να επικοινωνήσουν μεταξύ τους και να κατακτήσουν τη γνώση μέσα από την αίσθηση.

Εικαστικά

Ένα διαφορετικό εργαστήρι εικαστικών.

Στο εργαστήρι αυτό θα σχεδιάσουμε, θα χρωματίσουμε, θα κόψουμε, θα κολλήσουμε και θα κατασκευάσουμε, αλλά δεν θα μείνουμε εκεί. Θα μπλέξουμε μορφές και τεχνικές των εικαστικών με άλλα εκφραστικά μέσα (κίνηση, μουσική, θέατρο), με στόχο τα παιδιά να διευρύνουν τη δημιουργική τους ικανότητα, να απελευθερώσουν τον εαυτό τους και να περάσουν όμορφα μέσα σ’ ένα περιβάλλον συνεργασίας.

Δραματοποιημένη Αφήγηση Παραμυθιού

Η δραματοποιημένη αφήγηση παραμυθιού είναι ένα εργαστήρι για παιδιά που εμπεριέχει στοιχεία από το Θεατρικό Παιχνίδι, τη Μουσικοκινητική Αγωγή Orff, τα Εικαστικά και την Παντομίμα. Δεν αρκείται στην προφορική παρουσίαση μιας ιστορίας ή ενός παραμυθιού που βασίζεται απλά στη δύναμη του λόγου.

Μουσικοκινητική αγωγή Orff

Ο Ρυθμός, ο Λόγος και η Κίνηση είναι τα τρία βασικά στοιχεία της Μουσικοκινητικής Αγωγής Orff. Μέσα του συστήματος είναι η μουσική ακρόαση, η γραφική και πεντάγραμμη σημειογραφία, η μίμηση και ο αυτοσχεδιασμός.
Τα υλικά που χρησιμοποιεί είναι ρυθμικά και μελωδικά κρουστά όργανα όπως ξυλόφωνα, μεταλλόφωνα, τύμπανα, μαράκες, ξυλάκια, ντέφια κ.ά.

Φωτογραφία

Στα μαθήματα φωτογραφίας τα παιδιά θα εξοικειωθούν με τη φωτογραφική μηχανή και τη λειτουργία της. Θα μάθουν τις βασικές τεχνικές φωτογράφισης και θα αναπτύξουν τα αισθητικά τους κριτήρια μέσα από μία σειρά ειδικευμένων ασκήσεων κι εργασιών.

Ρομποτική

Τα εργαστήρια της Ρομποτικής βοηθούν το παιδί να χτίσει βασικές ικανότητες στη ζωή του, όπως δημιουργικότητα και επίλυση προβλημάτων. Η γνώση αυτή ικανοποιεί την έμφυτη παιδική περιέργεια και χτίζει το ενδιαφέρον του παιδιού στο να κάνει κάτι να «δουλέψει», καλλιεργώντας το πνεύμα της καινοτομίας αλλά και της επιχειρηματικότητας.

Messy Play (παιχνιδοπασαλλείματα)

Το Messy Play, δηλαδή το αισθητηριακό παιχνίδι που λερώνει, είναι το παιχνίδι κατά τη διάρκεια του οποίου, παιδιά όλων των ικανοτήτων και ηλικιών, χρησιμοποιούν υλικά που απευθύνονται σε όλες τις αισθήσεις.

Δημιουργικό Παιχνίδι

Ο σχεδιασμός του προγράμματος είναι προσαρμοσμένος έτσι ώστε να στοχεύει στην ομαλή και εξελικτική δημιουργική πορεία των παιδιών. Τα εργαστήρια κάθε φορά, σκοπό έχουν, να ενισχύουν την εκφραστικότητα και τις δεξιοτεχνίες των παιδιών και να τα βοηθούν να κοινωνικοποιηθούν σ’ ένα περιβάλλον που τους επιτρέπει να δημιουργούν, να προσπαθούν ξανά και ξανά, χωρίς να φοβούνται ότι αξιολογούνται, ελέγχονται ή κινδυνεύουν να απορριφθούν.

Γνωρίστε όλες τις Δραστηριότητες του καλοκαιριού αναλυτικάεδώ: https://bit.ly/2SkSEMk