Από 1 Ιούνιου ανταμώνουμε ξανά με την ίδια χαρά και διάθεση για παιχνίδι και είμαστε καθόλα έτοιμοι. Αντισηπτικά παντού! Ιατρικές προσωπίδες ακόμα και στα Τοτέμ, Θερμομέτρηση στα στοιχεία της φύσης για να δούμε αν είναι υγιή, απολύμανση μέσα και έξω για να νιώθουμε ασφαλείς και καθαριότητα μέχρι τελικής πτώσεως. Ένα πλαίσιο διαφορετικό και ιδιαίτερο αλλά όταν είσαι δημιουργικός πάντα βρίσκεις έναν τρόπο να μεταμορφώνεις κάθε δύσκολη κατάσταση σε μια πιο προσιτή και όμορφη πραγματικότητα.

Το Καλειδοσκόπιο λοιπόν, θα τηρήσει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των παιδιών, των συνοδών, αλλά και των παιδαγωγών με έναν τρόπο παιγνιώδη και μαγικό στα μάτια των παιδιών.

Γι’ αυτό και θεωρούμε υποχρέωσή μας να :

  • Θερμομετρούμε τα παιδιά και τους συνοδούς πριν την είσοδό τους στο Καλειδοσκόπιο με ψηφιακό Θερμόμετρο Υπέρυθρων Μετώπου.
  • Οι παιδαγωγοί να φορούν μάσκα ή ιατρικές προσωπίδες καθ’ όλη τη διάρκεια των δραστηριοτήτων.
  • Να απολυμαίνουμε κάθε τρεις εβδομάδες τον εσωτερικό, αλλά και τον εξωτερικό χώρο του Καλειδοσκοπίου
  • Να καθαρίζουμε τις αίθουσες και τα πόμολα καθημερινά
  • Να αερίζουμε τις αίθουσες καθ’ όλη τη διάρκεια των δραστηριοτήτων αλλά και μετά το πέρας αυτών
  • Να καθαρίζουμε τις τουαλέτες αρκετές φορές την ημέρα.
  • Να έχουμε Αντισηπτικά Χεριών σε όλους τους χώρους του Καλειδοσκοπίου.
  • Να διαμορφώσουμε τον χώρο έτσι ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις του 1,5 μέτρου

Από τους συνοδούς των παιδιών θα θέλαμε να φορούν τη μάσκα τους κατά την είσοδό τους στο Καλειδοσκόπιο και κατά τη διάρκεια της Δραστηριότητας για τα τμήματα που είναι απαραίτητη η συνοδεία κηδεμόνα. Τα παιδιά δεν χρειάζεται να φορούν μάσκα. Αντενδείκνυται μάλιστα σε παιδιά κάτω των τριών ετών, σε παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα και σε παιδιά που δεν μπορούν να τη βγάλουν μόνα τους.

Ευχαριστούμε από καρδίας όλους τους γονείς που ακόμα και αυτήν την τόσο διαφορετική και ιδιαίτερη περίοδο που διανύουμε είναι δίπλα μας, μας εμπιστεύονται και μας στηρίζουν! Είμαστε και εμείς δίπλα τους. Όλοι μαζί μπορούμε να ξεπεράσουμε πιο εύκολα την κάθε δυσκολία.

Χριστίνα Μυσίρη