«Το να είμαστε ικανοί να γεμίσουμε τον ελεύθερο χρόνο μας ευφυώς είναι το τελευταίο προϊόν του πολιτισμού μας» έλεγε ο Βρετανός Φιλόσοφος Μπέρτραντ Ράσελ και είχε τόσο δίκιο. Σε μια περίοδο που ο χρόνος ξαφνικά έγινε ατελείωτος οι κίνδυνοι να χάσουμε τη δημιουργικότητά μας σε μια ατελείωτη ραστώνη είναι πολλοί.
Και επειδή το παιχνίδι, με όποια του μορφή, δεν μπορεί να γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης και διαδικτυακών μαθημάτων το μόνο που μπορούμε να προσφέρουμε εμείς ως Χώρος Πολιτιστικής Εκπαίδευσης και Δημιουργικής Έκφρασης αυτή τη στιγμή είναι ιδέες που θα κάνουν το χρόνο μας να κυλά γεμάτος παιχνίδι, έμπνευση, και φυσικά πολλή χαρά

Iδέα 1η: Παιχνίδι με αντικείμενα
Το σπίτι μας έχει πάρα πολλά αντικείμενα που μπορούν πολύ εύκολα να μεταμορφωθούν, αλλά και να μας μεταμορφώσουν δίνοντάς μας την ευκαιρία να φτιάξουμε ολόκληρες ιστορίες.
Αν δείξουμε για παράδειγμα στα παιδιά μια ξύλινη κουτάλα και τα ρωτήσουμε σε τι μπορεί να μεταμορφωθεί είναι πολύ πιθανό να μας εκπλήξουν οι απαντήσεις που θα μας δώσουν. Η φαντασία των παιδιών είναι αστείρευτη και για να ενεργοποιηθεί δε θέλει πάρα πολλά. Χρειάζεται ένα και μόνο ερέθισμα…
Μεταμορφώστε τα σε μουσικά όργανα και φτιάξτε μια συναυλία, δημιουργήστε φανταστικούς ήχους, δώστε ρυθμό σε αγαπημένες λέξεις, φτιάξτε το δικό σας μοναδικό τραγούδι. Μεταμορφώστε πανιά σε διάφορα ρούχα και παίξτε παιχνίδια ρόλων. Γίνετε βασιλιάδες, υπερήρωες, ζώα, δέντρα και δημιουργήστε μια ιστορία.
Μη φοβηθείτε να παίξετε και εσείς. Αφεθείτε σε όλη τη διαδικασία και απολαύστε ένα μακρινό φανταστικό ταξίδι που τα παιδιά με την δική σας εμψύχωση μπορούν πολύ εύκολα να σας πάνε.