Summer Camp Καλειδοσκόπιο

Το Καλειδοσκόπιο για πρώτη χρονιά διοργανώνει κατασκήνωση μέσα στην πόλη με ολοκληρωμένα προγράμματα δημιουργικής έκφρασης και δραστηριοποίησης που δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά να αξιοποιήσουν τον ελεύθερό τους χρόνο και να ζήσουν καινούργιες εμπειρίες παρέα με παλιούς και καινούργιους φίλους.

Μία μοναδική καλοκαιρινή εμπειρία για δημιουργική απασχόληση, παιχνίδι και ψυχαγωγία  περιμένει τα παιδιά ηλικίας 6-11 ετών, Δευτέρα – Παρασκευή, 8. 30  π.μ.  έως  13:30  μ.μ., από τις 18 Ιουνίου έως τις  27 Ιουλίου .

Για  έξι εβδομάδες το Καλειδοσκόπιο διοργανώνει ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα  μέσα στο καλοκαίρι βασισμένο στις τεχνικές του θεατρικού παιχνιδιού.  Τα παιδιά παράλληλα θα γνωρίσουν και άλλες δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα  στο Καλειδοσκόπιο όπως Δραματοποιημένη αφήγηση παραμυθιού, Εικαστικά, Ρομποτική και  Μουσικοκινητική  Αγωγή Orff.

Την τελευταία εβδομάδα τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με τον κόσμο των Κόμικς, καθώς θα παρακολουθήσουν ένα δωρεάν σεμινάριο από τον βραβευμένο κομίστα Μιχάλη Αντωνόπουλο.

Το Summer Camp θα κλείσει με γιορτή, κατά την οποία οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα  να δουν δρώμενα και αυτοσχεδιασμούς των παιδιών που συμμετείχαν στο Summer Camp βασισμένα στις τεχνικές του Θεατρικού Παιχνιδιού καθώς και έκθεση με όλες τις κατασκευές τους .

 

Περιλαμβάνει  έξι  περιόδους, με διαφορετικές θεματικές  ανά εβδομάδα:

 

«Παιχνίδι και Τέχνες»,  τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις παραστατικές τέχνες (θέατρο, χορό, αυτοσχεδιασμό κα.)  μέσα από παιχνίδια ρόλων και τεχνικές του Θεατρικού Παιχνιδιού.

«Κι αν η άνοιξη φυλακιζόταν», τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν για το περιβάλλον και την ανακύκλωση μέσα από παραμύθια και σχετικές δραστηριότητες.

«Ο πίνακας που βλέπω», τα παιδιά θα γνωρίσουν Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, θα έρθουν σε επαφή με την μοντέρνα τέχνη και θα πειραματιστούν με διαφορετικά υλικά.

«Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια μηλιά», Μια βδομάδα που θα βασιστεί στο παραμύθι του Σιλβερστάιν Σεν “Tο δέντρο που έδινε” θα δώσει τη δυνατότητα στα παιδιά να ευαισθητοποιηθούν, να προβληματιστούν και να αντιληφθούν μια σειρά από συναισθήματα. Να έρθουν σε επαφή με έννοιες όπως η γενναιοδωρία, η πλεονεξία, η απέραντη αγάπη και η ανιδιοτελής προσφορά.

«Εσυ, εγώ, αυτός,  όλοι εμείς», Η ταινία κινουμένων σχεδίων «Ειρήνη» ( εκπαιδευτικό υλικό της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες) θα ευαισθητοποιήσει τα παιδιά κυρίως σε θέματα διαφορετικότητας, ανεκτικότητας αλλά και πολιτισμικών διαφορών. Βασισμένη στην ιστορία ενός παιδιού πρόσφυγα, το οποίο  αναγκάζεται να εγκαταλείψει το σπίτι του και να  βιώσει την  ανασφάλεια και την απόρριψη μέχρι να βρει  προστασία, αγάπη και ζεστασιά. Τα παιδιά μέσα από παιχνίδια ρόλων έρχονται σε επαφή με διαφορετικούς τύπους ανθρώπων  συνθέτοντας τις δικές τους ιστορίες.

« Ένα αλλιώτικο Λουνα Παρκ» Με αφορμή το κείμενο “λούνα Παρκ παππούλη μου” της Θέτης Χορτιάτη,   από το ανθολόγιο λογοτεχνικών κειμένων της Γ’ & Δ’ δημοτικού, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με παλιά παραδοσιακά παιχνίδια που ζωντανεύουν σ’ ένα διαφορετικό λούνα παρκ. Κορίνες, μπίλιες, κουτσό, στόχοι, ψάρεμα, τσουβαλοδρομίες και πολλά άλλα περιμένουν τα παιδιά για να παίξουν. Πρώτα όμως,  χρειάζεται να φτιάξουν με τα υλικά που θα τους δοθούν τα ειδικά εισιτήρια που ανοίγουν τις γωνιές των παιχνιδιών, αλλά και να ξεπεράσουν τις δοκιμασίες και τα αινίγματα που υπάρχουν πριν την πύλη κάθε παιχνιδιού…

INFO

“Κατασκήνωση στην Πόλη”  Καλειδοσκόπιο 2018
18 – 22  Ιουνίου,  25 – 29 Ιουνίου,  2 Ιουλίου – 6 Ιουλίου,  9 Ιουλίου – 13 Ιουλίου, 16 Ιουλίου – 20 Ιουλίου, 23 Ιουλίου –  27 Ιουλίου.
Δευτέρα – Παρασκευή, από τις 8. 30  π.μ.  έως  13:30  μ.μ.

Για παιδιά από 6 έως 11 ετών
Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους ένα κολατσιό. Ενδιάμεσα, θα τους προσφέρονται  χυμός, φρούτα ή κέικ.

Πληροφορίες / Κρατήσεις στο Καλειδοσκόπιο

Δευτέρα – Παρασκευή: 11.00 – 20,00
Τηλ. 213 0454929
Email: [email protected]

Διοργάνωση: Καλειδοσκόπιο

Σχεδιασμός προγράμματος: Μυσίρη Χριστίνα

 * Έκπτωση για αδέλφια 10% στο κόστος συμμετοχής.