Το κουκλοθέατρο ΚΑΡΑΜΠΟΛΑ και το Καλειδοσκόπιο παρουσιάζουν:

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΣΟΦΙΤΑΣ // Σάββατο 27 Ιανουαρίου, 18:00

Μια χειμωνιάτικη νύχτα που όλοι έχουν φύγει απ` το σπίτι… στη μικρή σοφίτα γίνονται πράγματα και θαύματα! Κάτω από σκονισμένα τραπέζια, μέσα από βαλίτσες, ντουλάπια, βιβλία και παλιά κουτιά βγαίνουν ένας ένας οι ήρωες της ιστορίας μας. Η σοφίτα είναι γεμάτη ξεχασμένα παιχνίδια! Εκείνη τη νύχτα λοιπόν ένα τσούρμο ξωτικά κι ένα σωρό άλλα παιχνίδια αποφασίζουν να φέρουν τα πάνω κάτω σ` ένα ολόκληρο χωριό και φτιάχνουν το δικό τους παραμύθι!

Μια παράσταση με ζωντανή παραδοσιακή μουσική, επιτραπέζιες κούκλες, μαριονέτες και μάπετ. Οι μικροί θεατές έρχονται σε επαφή με τον κόσμο του παραμυθιού, όπου όλα μπορούν να συμβούν και όλα μπορούν ν’ αλλάξουν! Τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά στην παράσταση, δίνοντας ιδέες στους ήρωες, επηρεάζοντας τις αποφάσεις τους. Μια ιστορία που μας ταξιδεύει μαγικά, ευαισθητοποιώντας τα παιδιά σε θέματα προσφοράς και αλληλεγγύης. Yπογραμμίζει τη δύναμη και τη χαρά της μετακίνησης, στην ανακάλυψη ότι η στάση μας μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο.

• Κατασκευές: Φεβρωνία Ρεϊζίδου
• Κουκλοπαίζουν: Φεβρωνία Ρεϊζίδου, Ειρήνη Σγουρίδου
• Λάφτα, κρουστά: Ανδριάννα Κουτσουράκη
• Φλάουτο, μπεντίρ: Ειρήνη Σγουρίδου
• Κιθάρα: Φεβρωνία Ρεϊζίδου

  • Διάρκεια: 60 λεπτά // Γενική Είσοδος: 6 ευρώ
  • Κρατήσεις Θέσεων / Πληροφορίες: 213 0454929
  • Δείτε όλες μας τις Δράσεις εδώ: http://bit.ly/2z4sJtY

Λίγα λόγια για το Κουκλοθέατρο Καραμπόλα

Το κουκλοθέατρο Καραμπόλα γεννήθηκε το 1996 στη Ρόδο. Πραγματοποίησε παραστάσεις και εργαστήρια κατασκευής κούκλας στο Εθνικό Θέατρο της πόλης σε σχολεία στα χωριά της Ρόδου και στα γύρω νησιά μέχρι τον Οκτώβριο του 2004. Τα τελευταία 12 χρόνια βρίσκεται στην Αθήνα και δίνει παραστάσεις σε θεατρικές σκηνές, μουσεία, σχολεία, και ιδρύματα. Οι δάσκαλοι που δίδαξαν, ενέπνευσαν και εμπνέουν την ομάδα μας: Τάκης Σαρρής, Καίτη Μπούλη, Alfred Casas, Rene Baker, Νίκος Τόμπρος. Από το 2009 συνεργάζεται με την μη κυβερνητική οργάνωση των Γιατρών του Κόσμου στην Ελλάδα και πραγματοποιεί εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού και κατασκευή κούκλας καθώς και παραστάσεις για παιδιά προσφύγων που φιλοξενούνται στον Ξενώνα των Γιατρών του Κόσμου στην Αθήνα.
Μέλος της UNIMA Ελληνικό Κέντρο Κουκλοθεάτρου.