Καλοκαίρι στο Καλειδοσκόπιο. Summer Camp 2024.

Το Καλειδοσκόπιο για έβδομη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνει μια διαφορετική, εναλλακτική θερινή Κατασκήνωση (summer camp) με ολοκληρωμένα προγράμματα δημιουργικής έκφρασης και δραστηριοποίησης. Και φέτος τα παιδιά δυο φορές την εβδομάδα θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν το παιχνίδι τους σε εξωτερικό χώρο και να έρθουν σε επαφή με τη φύση.

Το πρόγραμμα είναι διαμορφωμένο σε εβδομαδιαίους κύκλους με διαφορετική θεματική κάθε φορά, γεμάτη δράση, παιχνίδι, δημιουργία και επικοινωνία.

Μία μοναδική καλοκαιρινή εμπειρία για δημιουργική απασχόληση, παιχνίδι και ψυχαγωγία περιμένει τα παιδιά ηλικίας 5-12 ετών, Δευτέρα – Παρασκευή, 8:00 έως 16:00, από τις 17 Ιουνίου έως τις 9 Αυγούστου.

Για 8 εβδομάδες το Καλειδοσκόπιο διοργανώνει ένα πλούσιο διαδραστικό πρόγραμμα μέσα στο καλοκαίρι βασισμένο στις τεχνικές του θεατρικού παιχνιδιού. Τα παιδιά παράλληλα θα γνωρίσουν και άλλες δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στο Καλειδοσκόπιο όπως τα Εικαστικά, η Μουσικοκινητική Αγωγή Orff, τα Παιχνίδια Σωματικής Έκφρασης, το Messy Play και τα πειράματα.

Περιλαμβάνει 8 περιόδους, με διαφορετικές θεματικές ανά εβδομάδα:

«Παιχνίδι και Τέχνες»: Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις παραστατικές τέχνες (θέατρο, χορό, αυτοσχεδιασμό κα.) μέσα από παιχνίδια ρόλων και τεχνικές του Θεατρικού Παιχνιδιού.

«Μαγειρικές δοκιμασίες»: Το καλειδοσκόπιο μετατρέπεται σε μια τεράστια κουζίνα και όλοι μεταμορφώνονται σε ευφάνταστους μάγειρες. Βάλε ποδιά, Φόρα τον σκούφο, Πάρε κουτάλα και ετοιμάσου για επικές μαγειρικές δοκιμασίες! Ποιος θα καταφέρει να φτιάξει τη πιο μαγική, νόστιμη και πρωτότυπη συνταγή, έχοντας παράλληλα και τον πιο καθαρό και τακτοποιημένο πάγκο; Μια βδομάδα γεμάτη φαντασία, χρώματα και μυρωδιές.

«Ο κόσμος όλος ένα παγωτό»: Μια εβδομάδα βασισμένη στην πιο γευστική λιχουδιά του Καλοκαιριού, αλλά και στον πίνακα ζωγραφικής του Wayne Thiebaud «Παγωτά». Τα παιδιά θα μεταμορφωθούν σε σύγχρονους παγωτατζήδες και θα δοκιμάσουν όχι μόνο να φτιάξουν παγωτό μπανάνα με δυο υλικά αλλά και να δημιουργήσουν ένα τεράστιο παγωτό εγκατάσταση με υλικά που θα ανακαλύψουν μέσα από ένα παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού μέσα στην αίθουσα.

«Η εποχή των πάγων»: Οι δραστηριότητες με πάγο είναι από τις αγαπημένες των παιδιών, καθώς ασχολούνται με κάτι που δεν το έχουν ξανακάνει. Τα παιδιά καλούνται να ανακαλύψουν και να ζωντανέψουν ζώα και αντικείμενα που έχουν εγκλωβιστεί μέσα σε πάγο, να πειραματιστούν με το λιώσιμο του χρησιμοποιώντας αλάτι και ζεστό νερό, να ζωγραφίσουν, αλλά και να δημιουργήσουν τη δική τους γρανίτα. Έτσι, μπορούν βιωματικά να καταλάβουν την έννοια της τήξης και της πήξης.

«Τρελοί Επιστήμονες»: Η φυσική γίνεται παιχνίδι και τα παιδιά επιστήμονες για να ανακαλύψουν μοναδικά και μαγικά πειράματα. Μπαλόνια που φουσκώνουν μόνα τους, Μαλακά και διάφανα αυγά, Βροχή και αέρας, Σακούλα με νερό που δεν τρυπάει, Λάβα ηφαιστείου, Μέντος σε αναψυκτικά και πολλά άλλα που μέσα από την εξερεύνηση, την περιέργεια και τις αμέτρητες ερωτήσεις, που εύλογα θα προκύψουν, τα παιδιά θα μάθουν παίζοντας.

«Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα»: Το παιχνίδι αποτελεί μια σπουδαία πράξη, καθώς ο πολιτισμός γεννιέται από την έμφυτη τάση του ανθρώπου να παίζει (Huizinga, 1989). Μια βδομάδα γεμάτη με βιωματικές, παιγνιώδεις, κινητικές και αθλητικές δράσεις, κατάλληλα σχεδιασμένες με σκοπό τη διαμόρφωση κλίματος σεβασμού, αμοιβαίας κατανόησης και συνεργασίας μεταξύ των μαθητών/-τριών, χωρίς αποκλεισμούς λόγω ικανοτήτων ή δεξιοτήτων.

«Η χώρα Των Θαυμάτων»: (Βασισμένο στο βιβλίο Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων του Λιουις Κάρολ). Η Αλίκη κάθεται στον κήπο, όταν ξαφνικά ένα Άσπρο Κουνέλι, που φοράει σακάκι και κοιτάει το ρολόι του, περνάει από δίπλα της τρέχοντας. Η Αλίκη αποφασίζει να το ακολουθήσει. Όταν, όμως, μπαίνει μαζί του στην κουνελότρυπα βρίσκεται ξαφνικά στη Χώρα των Θαυμάτων. Έναν κόσμο μαγικό, γεμάτο αξέχαστους χαρακτήρες, που τα παιδιά καλούνται με τον δικό τους τρόπο να ενσαρκώσουν.

«Το χαμένο σεντούκι»: Μια εβδομάδα γεμάτη με παιχνίδια κρυμμένου θησαυρού που κάθε φορά θα οδηγούν και σε ένα διαφορετικό χαμένο σεντούκι. Που θα βρίσκεται άραγε κάθε μέρα αυτό το περιβόητο σεντούκι; Τι θα κρύβει μέσα του; Φτιάξε την ομάδα σου, Βρες τους γρίφους. Ψάξε για τα στοιχεία. Πρόσεχε που πατάς. Πέρασε τα εμπόδια και προσπάθησε να είναι η δική σου ομάδα αυτή που θα τα καταφέρει.

“Κατασκήνωση στην Πόλη” Καλειδοσκόπιο 2024

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ:

  • 17 Ιουνίου – 21 Ιουνίου
  • 25 Ιουνίου – 28 Ιουνίου
  • 1 Ιουλίου – 5 Ιουλίου
  • 8 Ιουλίου – 12 Ιουλίου
  • 15 Ιουλίου – 19 Ιουλίου
  • 22 Ιουλίου – 26 Ιουλίου
  • 29 Ιουλίου – 2 Αυγούστου
  • 5 Αυγούστου – 9 Αυγούστου.

Δευτέρα – Παρασκευή, από τις 8:00 έως τις 16:00

Για παιδιά από 5 έως 12 ετών

Δείτε προηγούμενα Camp και κάντε κράτηση εδώ: https://www.kaleidoskopio.edu.gr/previous-summer-camp/

Πληροφορίες / Τηλεφωνικές Κρατήσεις:
Καλειδοσκόπιο
Δευτέρα – Παρασκευή: 9:00 – 14:00 & 17:00 – 20:00
Τηλ. 213 0454929
Email: [email protected]
Διοργάνωση: Καλειδοσκόπιο

Σχεδιασμός προγράμματος: Μυσίρη Χριστίνα

Φόρμα κρατήσεων θέσεων στο Summer Camp

Για κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες για το Summer Camp συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα ή καλέστε μας στο 213 0454929.

    Δήλωση ενδαφέροντος ή κράτηση για το Summer Camp