Μια φορά κι ένα καιρό ήταν μια μηλιά…

(Νηπιαγωγείο, όλες οι τάξεις του Δημοτικού)

Ένα πρόγραμμά βασισμένο στο παραμύθι του Σιλβερστάιν Σεν “Tο δέντρο που έδινε” δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να ευαισθητοποιηθούν, να προβληματιστούν και να αντιληφθούν μια σειρά από συναισθήματα. Να έρθουν σε επαφή με έννοιες όπως η γενναιοδωρία, η πλεονεξία, η απέραντη αγάπη και η ανιδιοτελής προσφορά.

Τα παιδιά έχοντας ως σκηνικό αντικείμενο μια μηλιά, παρακολουθούν σε προβολή την αφήγηση του παραμυθιού και με βάση τα ερεθίσματα που παίρνουν προκύπτουν καινούργιες ιστορίες.

Στο τέλος τα παιδιά φτιάχνουν τη δική τους μηλιά. Η μηλιά αυτή δίνει και παίρνει όμορφα συναισθήματα. Τα παιδιά θα την πάρουν στο σχολείο για να την φροντίζουν καθημερινά δίνοντάς της το πιο όμορφο συναίσθημα… Την αγάπη.

  • Συμμετοχή ανά μαθητή: 7 ευρώ

Εσύ, εγώ, αυτός, όλοι εμείς

(Όλες οι τάξεις του Δημοτικού)

Ένα πρόγραμμα βασισμένο στην ιστορία ενός παιδιού πρόσφυγα, το οποίο  αναγκάζεται να εγκαταλείψει το σπίτι του και να  βιώσει την  ανασφάλεια και την απόρριψη μέχρι να βρει  προστασία, αγάπη και ζεστασιά.

Η ταινία κινουμένων σχεδίων «Ειρήνη» ( εκπαιδευτικό υλικό της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες) ευαισθητοποιεί τα παιδιά κυρίως σε θέματα διαφορετικότητας, ανεκτικότητας αλλά και πολιτισμικών διαφορών.

Τα παιδιά μέσα από παιχνίδια ρόλων έρχονται σε επαφή με διαφορετικούς τύπους ανθρώπων  συνθέτοντας τις δικές τους ιστορίες.

  • Συμμετοχή ανά μαθητή: 7 ευρώ