Η ιστορία του χαρταετού

Πως έφτασε το έθιμο του χαρταετού μέχρι την Ελλάδα; Πόσο μεγάλο ήταν το ταξίδι του; Τι συμβολίζει;

Μέσα από εικόνες τα παιδιά μαθαίνουν την ιστορία του χαρταετού και αναπαριστάνουν το ταξίδι του μέσα από τις δικές τους ιστορίες. Από την «πετομηχανή» μέχρι τους δράκους της Κίνας , τους Σαμουράι της Ιαπωνίας, την Ινδία, τον Μάρκο Πόλο και τον Βενιαμίν Φράνκλιν, ο χαρταετός φτάνει στην Ελλάδα.

Στο τέλος του προγράμματος ακολουθεί κατασκευή με θέμα “Ο χαρταετός της τάξης μου”. Η κάθε τάξη παίρνει τον χαρταετό στο σχολείο και κοσμεί την αίθουσά του.

  • Συμμετοχή ανά μαθητή: 7 ευρώ

Ήθη και έθιμα της αποκριάς

Μέσα από μια πρωτότυπη παρουσίαση τα παιδιά μαθαίνουν για τα ήθη και τα έθιμα της αποκριάς, τα δρώμενα που λαμβάνουν χώρα σε διάφορες περιοχές της  Ελλάδας και με οδηγό τη φαντασία τους θα φτιάξουν τα δικά τους “’ήθη και έθιμα”.

Τα παιδιά έχοντας  ευαισθητοποιηθεί  μέσα από εικόνες και προβολές  θα  δημιουργήσουν δικές τους παραδόσεις για περιοχές της χώρας  που μόνο αυτά μπορούν να ανακαλύψουν.

Πως θα λέγονται; Τι θα φορούν ; Τι θα κρατούν στα χέρια;  Θα μεταμορφωθούν φορώντας πανιά και θα δημιουργήσουν δικά τους αντικείμενα από τα υλικά που θα τους έχουν δοθεί.

  • Συμμετοχή ανά μαθητή: 7 ευρώ